4D Games en Films door zelfs geuren toe te voegen

Datum9 Maart 2011 om 12:04

Views 2418 views

Tags 4d games, 4d films, scentscape, gameskunk, gadget, ces

Delicious Delicious

4D Games en Films door zelfs geuren toe te voegen

Eerdere experimenten zijn mislukt maar ScentScape en GameSkunk doen intrede in een nieuwe poging.

Wat kan een game of film nog echter realistischer laten lijken dan hem in 3d te bekijken of te spelen? Het antwoord is dus een gepaste geur toevoegen. Er wordt niet bedoeld om een bepaalde geur te verspreiden wat men in een speciale sfeer brengt maar bijvoorbeeld een echte rubber of oliegeur tijdens het spelen van een racegame.

De geur wordt ontwikkeld door olie cartridges te verwarmen. Deze gadget wordt aan de speler (console, blu-ray speler, ..) aangesloten om zijn instructies te ontvangen van de gewenste geur. 1 Cartridge zou tot 200 uur geuren moeten kunnen verspreiden. 

Het nadeel van deze gadget is uiteraard dat er altijd signalen vereist zijn om een geur te verspreiden. Dus indien de speler, film of game geen geur ondersteuning biedt houd het verhaal al op. Een mogelijke oplossing is wel de ScentEditor waarmee gebruikers zelf een geurschema kunnen creëren voor een bepaalde film.

De prijs van de ScentScape zou rond de 70$ schommelen en de ScentEditor rond de 20$. Volgende video toont nog een kleine demonstratie vanop de CES waarbij een filmpje van eten getoond wordt waardoor het ook deze geur zal krijgen.

Video

ReactiesVorige nieuwsbericht    Volgende nieuwsbericht