Menselijke organen maken met een 3D bio-printer

Datum16 Maart 2011 om 23:12

Views 6549 views

Tags 3d printer, bio-printer, organen printen, medisch

Delicious Delicious

Menselijke organen maken met een 3D bio-printer

Menselijke organen printen klinkt zeer ongeloofwaardig, maar toch zijn verschillende onderzoeken er mee bezig.

De volgende video toont hoe verschillende onderzoeken bezig zijn met het ontwikkelen en gebruiken van de zogenaamde bio-printers. Deze printers gebruiken menselijke cellen die bio-inkt genoemd worden. Deze cellen gedragen zich als een vloeistof en vermengen zich als ze in aanraking komen met andere bio-inkt cellen. Hierdoor kunnen er lagen en (of) andere vormen gecreërd worden.

Doordat bio-inkt druppels met elkaar vermengen en tot een geheel vormen is het niet nodig om het printen tot in de details te laten werken. Door enkel de druppels te plaatsen in een gewenste volgorde zal men dit al kunnen. De natuur neemt dan over en de druppels kunnen tot het gewenste pad vermengen. Door dunne lagen te plaatsen tussen iedere geprinte laag kan er laag per laag een model opgebouwd worden.

Door deze techniek kunnen mensen die te veel roken hun longen vervangen, mensen die te veel drinken hun lever vervangen, .... Deze video en informatie maakt duidelijk dat wat 50 jaar geleden in films getoond werd als science-fiction, is dichtbij werkelijkhijd vandaag deze dag.

Video

Reacties

be NLZ Datum17 Maart 2011 om 21:03

In principe wel, maar niet als het levens kan redden

be RuZ Datum17 Maart 2011 om 19:03

Deze technologie gaat misschien toch wel iets TE ver?

Vorige nieuwsbericht    Volgende nieuwsbericht